Forthcoming

Foyer De Charite Souillac

Foyer De Charite Souillac

Crystal Rivers Apartments

The project is a response to a great surge in the demand for high standard apartments for the middle/high income group in Vacoas. Set in in a lush landscape and bordering a river, the project consisting of 28 apartments and 3 penthouses derives its inspiration from the meandering of the river. Fire escape requirements necessitated a concourse to connect the two staircases at upper levels. This has been expressed boldly as a curvilinear element in the roadside elevation. The garden side elevation expresses the balconies in a similar way.

Location: Vacoas
Size: 5,815 sqm
Collab Architect:

Crystal Rivers Apartments

CEDEM

CEDEM is a non-governmental organization established for the past 28 years. Their primary focus is to protect and provide a better life for children with difficult backgrounds, for instance children who are disabled, homeless, have been abused or have no one to care for them.

The main focus of this project is to create a safe and fun environment for these children. A place, where they can regroup, learn, interact and express themselves freely through different outlets such as art, performance and play just to mention a few. As part of the brief, it has also been requested that a ‘residential home’ component be provided which will comprise of dormitories, a kitchen, a tv/play room and a dining room.

Location: Beetun Lane
Size: 961.4 m2
Collab Architect: AVISH MUNGUR, KHOOSHA JADUNUNDON

CEDEM

HYVEC Headquarters

Hyvec & Partners, one of the leading construction firms and having numerous sister companies wants a building to uphold the image of the firm. The land is highly visible along the highway adjacent to the Emtel building. After several proposals, agreement was reached on a G+7 building with sleek lines, almost minimalist and with generous glazing, opening on the beautiful mountain panorama of the North East. Being on the south-east, the façade facing the highway is also treated with generous glazing for maximum visibility.

Location: Ebène
Size: 7 000 m2
Collab Architect: SEJAS MISTRY

HYVEC Headquarters

Eco Lodge At Bambous Virieux

  • Eco Lodge At Bambous Virieux

Radio Plus - Port-Louis

The site is a 1042 m2 unoccupied plot, situated along Labourdonnais Street Port Louis and is bounded by existing boundary walls on three sides.
It is an irregular trapezoid with a frontage of 25.20m.
The proposed building consists of ground and mezzanine floors and 5 storeys. Ground floor along the road frontage is allocated to commercial purpose with a floor to floor height of 4.8m and an intermediate mezzanine above parking area. The 1st and 2nd floors are office spaces, equipped with a common toilet block integrated within the lobby area and serviced with lifts and two oppositely situated fire protected emergency staircases which exits directly to the open air on the ground floor. The last 3 floors are residential comprising each 3 apartments.
The design allows for a one way access on the left hand side with an internal road of minimum width of 3.2m along the boundary wall.

Collab Architect: SEJAS MISTRY

Radio Plus - Port-Louis

Radio Plus - Vacoas

The existing building has recently been purchased by “Vacoas Development Ltd” and is located at the junction of John Kennedy Avenue and St Paul Road. The building is in a disused state. It consists of an old portion of one level in blockwork which is in a dilapidated condition and a multi-storey portion Consisting of basement, ground floor, mezzanine and 5 storeys. The project is designed such as to reinstate the building exterior as well as interior to a functional state with improvement on the aesthetic look. The aim of the design is to bring a plus to the Vacoas panorama, while maintaining the skyline of ground and one level.

We are proposing to demolish the old portion of the building and rebuild in a concrete and blockwork structure with a complete re-looking of the existing multi-storey building using new materials such as alucobond, marmoran and full height glazing. The extension consists of ground and mezzanine floor with a new concrete semi-opened emergency staircase linking all the floors. The new ground and mezzanine floors together with the existing will be allocated for commercial purpose whilst the existing building will be used as offices with a double height penthouse. The building is redesigned such that it is shielded from the winds and afternoon sun.

Collab Architect: NAFEESAH KHODADEEN

Radio Plus - Vacoas

Peniel Christian Fellowship - Auditorium

PCF, a dynamic fast growing Pentecostal church worships in very tight rented premises in Coromandel. The vision is to put up a community centre in Coromandel to open the church to the community and provide decent worship conditions to its members. The auditorium provides seated accommodation for 2200 people and shops and offices along the main road. The sloping site enables parking and services provision in a partial basement floor. A separate small block tied up to the main building for aesthetic reasons provide accommodation to visiting pastors or resource persons.

Location: Coromandel
Size: 5 550 m2
Collab Architect: NITIN BATHLA, AVISH MUNGUR, KHOOSHA JADUNUNDON

Peniel Christian Fellowship - Auditorium

Gated Residence Flic en Flac

Due diligence has been exercised, to maximize the density and design quality and in so doing, maximizing the potential financial return on the subject proposed development.
While taking the contours of and views from the site into consideration, the design arrived at uses the contours as guidelines, super-imposing larger rectangular blocks or zones onto the site. These have overlapping sides and ends, which have been used to identify potential circulation routes. Individual plots are staggered to ensure uninterrupted sea view for the vast majority of the plots.
When driving or walking through the proposed development, small pockets of green are punctuating the routes along more planted road edges. The spatial experience is not predictable, but with these green pockets, navigating through the site is made easy and a sense of place is provided to each mini-suburb in the development.

Location: Flic en Flac
Size: * m2
Collab Architect: ATELIER K - KHERTEE GUNNESS

Gated Residence Flic en Flac